Tall Tales Company

Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company maakt beeldende voorstellingen waarin jongleertechnieken, magie en acrobatiek gebruikt worden om verhalen te vertellen. Het gezelschap werd in 2012 opgericht door Maartje Bonarius en Harm van der Laan, met als missie om heel Nederland kennis te laten maken met circustheater als kunstvorm.

Tall Tales company speelt haar voorstellingen in theaters, op festivals en nu voor het eerst ook online. In 2019 werden Bonarius en Van der Laan als tweede circustheatermakers ooit geselecteerd voor de ‘nieuwe makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten.

In 2018 startte het gezelschap een samenwerking met beeldend kunstenaar Don Satijn. Gezamenlijk werd twee jaar gewerkt aan de locatievoorstelling Square Two, waarin het publiek een wandeling maakt door een markant gebouw, de natuur of de publieke ruimte.

Na het ineenstorten van de zomertournee langs internationale festivals in zomer 2020, grepen Bonarius en Van der Laan de huidige Covid-19 crisis aan om iets nieuws te creëren.

Het resultaat is Square 2.1, een virtuele circus performance.

top
© 2024 Tall Tales Company - Powered by Maatos